Hvilke blomster skal jeg velge til begravelse?

Kondolansebukett 
Sendes hjem til pårørende. Kort er stilet til de som sørger og har mistet noen de holder kjær. Kjenner du ikke avdøde så godt, men ønsker å vise medfølelse til de etterlatte er en kondolansebukett en fin måte å vise dette. Buketten er laget for vase og i rolige farger, ofte hvit. 
Pris fra 250,- + frakt


Bårebukett 
Bårebuketter sendes til seremonisted, ofte kirke eller kapell. Bukettene dekorerer seremonilokalet. Noen i vase, men oftest på gulvet. Kortet er som regel stilert avdøde. Kortene blir i forkant av seremoni samlet inn og gis til nærmeste pårørende etter seremoni. Bukettene er lengre enn vanlige buketter og bundet for å ligge på gulv. De har alltid utsprungne blomster og er laget for akkurat denne anledningen. De har ikke vann og vil normalt ikke ha lang holdbarhet.

Bårebukett med kort (uten sløyfebånd) er en fin måte å vise respekt til en person du ikke er direkte knyttet til. Det kan være slekt du ikke traff ofte, nabo, tidligere klassekamerat/kollega eller et tidligere vennskap. Eller en person du bare likte eller så opp til.

Pris: fra 300,- (+ kort og frakt). Det er også mulig å bare sende en enkel rose.


Bårebukett med sløyfebånd
Sløyfe inkluderer alltid kort, buketten er større og blir plassert mer synlig i lokalet. Tekst på sløyfe er stilet til avdøde. Ofte blir sløyfetekstene lest opp av seremonileder/prest. 
Unngå utropstegn og emoji.

Dette er den mest vanlige blomsterhilsen til begravelse og passer for alle. Kolleger, venner og familie (for større grupper, se krans)

Pris: fra 500,- (+ sløyfe og frakt)

 

Båredekorasjon
En dekorasjon er stukket og ikke bundet som en bukett. Den har mer volum og laget for å stå på gulvet foran og rundt kisten. Større dekorasjoner kan bli satt på stativ. De aller fleste velger sløyfe på slike. Passer for nær familie, venner eller kolleger. Kan også brukes av foreninger og organisasjoner.

Pris: fr 1000,- (+ sløyfe og frakt)

 

Krans 
Kranser står på stativ, gjerne ved side av kiste. De kan velges i ulike størrelser hos Solstrand Blomster. Vi anbefaler medium eller large. Det bør bestilles sløyfe på disse med eller uten tekst. Bestilles av nær familie, arbeidsgiver, organisasjoner, vennegjenger eller større grupper med kollega.

Pris fra 1400,- (+ sløye og frakt)

 

Hjertekrans eller åpent hjerte 
En krans formet som et hjerte. I utgangspunktet for alle som bestiller krans. Uttrykker kjærlighet og er et sterkt visuelt symbol.

Pris fra 2000,- (+ sløye og frakt)

 

Blomsterhjerte
En tett og detaljrik dekorasjon. Bestilles ofte fra barn og barnebarn. Da festes hjertet fast på kisten.
Hjerte kan også bestilles av andre som ønsker å uttrykke kjærlighet. 

Pris fra 1800,- (+ sløyfe og frakt)

 

Kistedekorasjon
Bestilles kun av nærmeste pårørende og ligger oppå kistelokket. 


Tips!

-Sløyfebåndet har to lengder. På den første skrives en tekst med en hilsen. Den andre lengden er navn til den eller de blomstene er i fra. Vi hjelper med å få dette riktig. Vi ser over, ringer deg og korrigerer om nødvendig.
-Velg gjerne produkter i stil med familiens fargevalg. Det er produkt nr 1 i alle kategorier.

 

Bestille bårebukett
Bestille bårebukett
Bestille krans
Bestille krans